About

Nekaj o tem blogu in kaj je to badabem

badabem [ba-da-bem] – tudi badabum, badabam, badabim je claim, ki ga mora nujno pospremiti tleskanje kazalca ob sredinec tlesk tlesk tlesk na levi ali desni roki. Gesta in vzklik izvirata iz časov Marka Poja ( j v priimku ni tiskarski škrat ) in je postala popularna v malem baskovskem mestu Zarautzu. Poseben povdarek se lahko da s tem da se zadnji samoglasnik čim bolj zategne – ba-da-beeeeeeeeeeeeeeeeeeem.

claim [klejm] – je kakršenkoli izraz navdušenja po doseženem (lastnem) uspehu. Ker slika pove več kot 1000 besed par primerov:

In če je klejmanje v nogometu navadn je to v “kul” športih delikatna tema. Še do nedavnega je bilo klejmanje ena bolj čeških stvari, ki si jih lahko naredil… nekje na istem nivoju kot boardshortsi čez wetsuit pri surfanju (wtf??). Ker kul reakcija na 10ft tubo na Teahupoo je pfsss – jaz to furam vsak dan, lahko z zaprtimi očmi, nč posebnga. Torej nobenga klejma, ker je to tolk navadn, da se res ni vredno razburjat.

Ampak časi se spreminjajo in tudi tu je sedaj nekako dovljeno klejmat tiste najbolj hude zadeve. Tisti, ki imajo vse preračunano (Kelly Slater), klejmajo kadar rabijo še ene 0.5 pike pri skupni oceni (ker če ga klejma Kelly pol je bil res hud val – vpliv na sodnike), tisti bolj temperamentni se pa težje zadržijo in ga klejmajo preveč. Recimo Adriano ima celo svoj film posvečen klejmanju:

To je to o klejmanju :) in claim kot izkazovanje veselja ne more bit slab, samo dober in ne more ga biti preveč. Vedno je bolje biti vesel kot slabe volje, pozitiven kot negativen, črno ven&belo notr. Badabem.

 

Nekaj o meni

Klemen

5 thoughts on “About

 1. lana says:

  Sam Adriano ga pa poklejma! Naslednič k ga vidš, mu še badabem claim predstav, da še kej novga nakaže!

 2. klemzi says:

  Mu boš ti k znaš Portugalsk :)

 3. mm says:

  a ta fotka tvoja je claim? :)

 4. klemzi says:

  Ha, “stare at the camera” claim

 5. Matej says:

  3. od zgoraj- self-wedgie claim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: