Archives

Portugalska in Božični Nazare

Več fotk iz Nazare se najde tudi tukaj.

Tagged , ,

Bali

Tagged , ,

Dog Days Are Over

Vsake tolk časa dobim v varstvo Ferarija in pol kam gremo in ta mau laufa za bajkom, noge letijo okol ko pletilke za štrikat in mala podgana je seveda zvezda kamorkol pridemo. In NE, NE ZRASTE VEČ KOT TOK. Ostali čas se pa proba zrinit tok bliz tebe, da vmes ni prostora za pol zdrobljenga briketa, potem pa teži – BOŽI ME! Res je smešn in ti zleze pod kožo. Tko da par pasjih zdaj ko sem se ga znebil, čau Fast.

Tagged , , , ,

Sneg Adijo

I <3 SNOW, it makes me smile.

Tagged , , ,

Jugo Majstr Foto

Foto: Marko Odič, Klemen

Tagged , ,

Presenečenje :)

Ups and downs….oz. downs and ups. Mora biti kar huda napoved, da je vredna dopusta. In tokratna je celo malo spominjala na 17.12. Ja, na TISTI 17. december :). JZ, Z in celo nekaj SZ vetra proti reefom Barbarige. Malo potem pomaga še domišljija in želja in že se ob 3:00 zjutraj sprašuješ kaj zdaj to piska in kater kreten ja nastavil alarm tako zgodaj. Aja, jaz sam. OK, malo se delam da je nisem slišal, potem se spotaknem ob spakiran surf in potem še ob board (za vsak slučaj) in slabe 3/4 ure kasneje se z Maretom že peljeva po primorski avtocesti.

6:00 in zadnjih 100m ceste čez gozd kaže na včerajšnje nevihte. Ceste se pod lužami in padlimi vejami sploh ne vidi. Pričakovanje je na višku potem pa…bruh. 60cm razpihanega razburkanega razmešanega položnega drajsanja po skalah. WTF? A smo se zato boril? Ravno v glavi računam kdaj sem lahko na Voglu, če takoj pičimo proti Ljubljani ali pa mogoče kar nazaj v službi, ko pridejo še ostale ekipce. Stojimo na obali, gledamo, mraz je. Kr neki. Gremo še pogledat v Medulin, če smo že tu.

Medulin ni OK na JZ. Največ kar je lahko je istih 60cm razpihanega razburkanega razmešanega položnega drajsanja po skalah s tem da je Medo za to početje malo bolj primeren kot Barbariga. Pač skale so manj špičaste. Medulin tudi ne dela na MODRO NEBO BREZ OBLAČKA. Če je sonce ni valov, če so valovi ni sonca. In sonce že lepo greje, ko se peljemo mimo Pule in Ližnjana in kljub napenjanju oči ne vidim nobenega oblaka. No v glavnem…morala ni ravno na višku. In potem pride zelje.

Nekje sredi zelja prvič zagledaš spot….and the rest is history… :)

19.3.2013

Treš Pašteš

Si Že Kdaj V Jami Jedel Mandarino

PS: Kje so surf fotke? Samo v glavi. Ker je bil reef 25 min pedlanja in hoje od obale & ker je tok topla voda in vroče sonce, da se GoPro zarosi po 10min surfanja. Kako je potem za surfat na Filipinih? Ni na ravni Indo, je pa fajn. Topla čista voda in nobenega v vodi, backyard reefi… Malo preveč onshore vetra in večinoma windswell. Vsaj zdaj je bilo tako. Salamat :)

Escape From Mordor II.

Medtem, ko je “oko” gledalo v drugo smer, smo se napakirali v avtomobile in se odpeljali skozi temo. Nekje pri Ravbarkomandi smo poleg ene fletne punce v twingotu opazili tudi burjo, ampak ne tiste prave burje, ampak severovzhodni veter, ki je nastal zaradi izrazite meje med mrzlim zrakom Mordorja (ponekod znan tudi kot Ljubljanska kotlina) in toplim zrakom izven njega. Topli zrak se dviga in na njegovo mesto vdira hladni zrak. Veter je napovedoval spremembo in konec teme in mraza in res, čez par km se je okolica v trenutku zamenjala, za nami pa je ostal 600 metrov visok siv zid.

Zraven smo imeli pa še semi-pro fotografinjo in nastale so tele fotke (Slavnik, 26.11.2011, Foto: Urša Drofenik et al :) ):

Tagged , ,

Peniche, Portugalska

Tagged , ,